Hebahan Panggilan Temu Duga Graduan Bukan Pendidikan Ke Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 Lantikan Secara Contract Of Service (CoS) Tahun 2023


Hebahan Panggilan Temu Duga Graduan Bukan Pendidikan Ke Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 Lantikan Secara Contract Of Service (CoS) Tahun 2023.

Merujuk kepada iklan permohonan jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 pada 7 April 2023, Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) akan melaksanakan urusan temu duga bagi pengambilan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 lantikan secara Contract of Service (CoS) Tahun 2023 bagi zon Semenanjung bermula pada 18 September 2023 sehingga 26 Oktober 2023 dengan perincian seperti di Jadual 1.
PERMOHONAN
Calon-calon graduan bukan pendidikan yang telah memilih pusat temu duga di Semenanjung boleh membuat semakan panggilan temu duga dipautan dibawah.

Bagi calon yang menerima keputusan ‘Maaf! Maklumat anda tiada dalam urusan ini.’, calon tidak disenaraikan untuk panggilan temu duga.

Bagi calon-calon graduan bukan pendidikan yang memilih pusat temu duga di Sabah dan Sarawak, hebahan urusan temu duga akan dimaklumkan menerusi hebahan lain.

PERINGATAN
Keputusan Suruhanjaya adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan. Sekiranya didapati calon mengemukakan maklumat palsu dan tidak memenuhi syarat seperti dalam iklan, SPP berhak untuk tidak menemu duga calon