JANA RM3000.00 SEMINGGU SEBAGAI PEMANDU UBER MALAYSIA


SYARAT UBER MALAYSIA 2016

UBER ?
Uber merupakan aplikasi perkongsian kereta yang berasaskan Android dan IOS. Melalui Uber, penumpang/rider boleh menempah untuk menaiki kereta dengan pemandu melalui tempahan di App Uber dan urus niaga dilakukan secara online dan pembayaran adalah tanpa tunai.

Uber sebenarnya lebih kepada “car pool” sistem dan bukannya sistem pengangkutan awam. Adalah disyorkan pemandu Uber mempunyai sekurang-kurangnya TouchNGo atau SmartTag untuk kemudahan ketika memandu dan membawa penumpang/rider.

Uber menawarkan beberapa jenis kategori perkhidmatan. Antaranya ialah UberX, UberXL dan UberBlack. Kos perjalanan yang dibayar berbeza mengikut kategori yang dipilih. Anda boleh memilih kategori pililan anda an ianya tertakluk kepada jenis kenderaan anda. Jenis-jenis perkhidmatan ditawarkan boleh dilihat dibawah.

pemandu uberx malaysia

UberX
Cara paling murah dan bajet untuk pergi dari satu destinasi ke satu destinasi. Biasanya kereta dalam kategori UberX mempunyai 4 tempat duduk seperti Proton Saga, Toyota Vios atau MyVi. Kancil tak boleh ye! :p

pemandu uberxl malaysia

UberXL
Kategori UberXL terdiri atau 5 pintu atau 7 duduk. Biasanya kereta jenis MPV seperti Toyota Innova, Nissan Grand Livina dan Proton Exora berada dalam kategori ini

pemandu uber black malaysia

UberBlack
Perkhidmatan Uber paling premium. Antara kereta yang berada dibawah kategori ini ialah MPV mewah. Kereta seperti Toyota Camry, Honda Accord, CR-V dan Toyota Vellfire layak berada dalam kategori ini.


Anda boleh memilih untuk memandu sepenuh masa atau separuh masa. Pandu bila-bila masa anda suka dan 100% fleksibel!

*Kadar harga/fare rate yang disenaraikan untuk pemandu UberX Malaysia.

Ada pemandu Uber yang berjaya mendapatkan RM1500.00 hingga RM2500.00 seminggu. Rate bayaran adalah berbeza mengikut waktu-waktu tertentu. Jika anda memandu ketika waktu puncak dan permintaan tinggi, bayaran lebih tinggi diberikan. Lebih banyak trip anda mampu laksanakan lebih tinggi pendapatan anda :)


SYARAT DAN KEPERLUAN KERETA UBER
Tak perlu SPM mahupun PMR. Sesiapa sahaja layak  untuk menjadi seorang pemandu Uber jika memenuhi syarat-syarat dibawah:

1. Berusia 21 tahun ke atas dengan lesen memandu kereta kompeten.

2. Memiliki sebuah kereta yang berusia kurang daripada <8 tahun.

3. Polisi insurans kereta di bawah nama yang sama seperti pemohon. Jika anda memandu kereta ahli keluarga anda, pastikan bahawa nama anda juga ada di bawah polisi insurans.

Uber sentiasa melakukan pemeriksaan ke atas pemandu Uber. Sebarang rekod jenayah lampau, rekod memandu yang buruk dan saman tertunggak boleh menyebabkan anda digantung dari memandu Uber.


Cara menggunakan Uber Driver App

NASIHAT KAMI
Jangan berbual mengenai politik, agama atau topik kontroversi dengan penumpang/rider anda. Cuba elakkan topik-topik tidak perlu dan menukar perbualan ke dalam sesuatu yang lebih baik. Pastikan anda sentiasa dalam keadaan kemas untuk mudah mendapat rating yang tinggi dari rider / penumpang. Rating amat penting untuk memastikan kualiti anda sebagai Pemandu Uber sentiasa dalam keadaan terbaik.

Pastikan kereta anda sentiasa kelihatan bersih dan dalam keadaan terbaik. Jaga kesopanan dan kesusilaan semasa memandu dan anggaplah anda sedang membawa seorang Perdana Menteri dan Isterinya di dalam kereta :p

MENDAFTAR SEBAGAI PEMANDU UBER
Pendaftaran sebagai pemandu Uber amat mudah sekali. Hanya perlu mendaftar secara Online sahaja. Lakukan perkara dibawah untuk bermula sebagai Pemandu Uber.


APPLY UBER DRIVER MALAYSIA

1. Klik sini ---> DAFTAR PERCUMA 

2. Isi Maklumat Kenderaan anda

3. Muatnaik Dokumen Diperlukan ke laman web

4. Tunggu Pengesahan dan Kelulusan dari Uber dalam 48 jam

5. Mula MemanduPEMANDU UBER MALAYSIA KAYA

Seterusnya anda boleh muat turun Aplikasi Uber Partner di App Store IOS atau Play Store untuk platform Android. Aplikasi ini merupakan rakan baik anda ketika menjadi Pemandu Uber. UberON!


Sila Kongsi Untuk Manfaat Bersama :

Sponsored

LANGGAN INFO JAWATAN KOSONG KE EMAIL ANDA SECARA PERCUMA:

HEBAHAN JAWATAN KOSONG SECARA PERCUMA :